Occupational accidents related to cattle slaughter in Mato Grosso, Brazil
f on one hand, the meat segment growth led to an increased demand for hand work and hiring workers for slaughterhouses units in various municipalities of the state, on the other hand, the cooling activity exponentially increased the incidence of workplace accidents in this sector4. Workers poor qualification, as well as the poor working conditions of this sector, are among the main reasons for these accidents5.
This study aimed to analyze the influence of cattle slaughter on occupational accidents and their spatial distribution in municipalities in the state of Mato Grosso, between 2002 and 2008.
meat= carne
growth = crescimento
increased = aumentou
hiring workers = contratação de trabalhadores
por um lado, o crescimento do segmento de carne levou a um aumento da procura de mão de obra e contratação de trabalhadores para as unidades de matadouros em vários municípios do estado, por outro lado, a atividade de arrefecimento aumentado exponencialmente a incidência de acidentes de trabalho neste setor4. Trabalhadores pobres de qualificação, bem como as más condições de trabalho deste setor, estão entre as principais razões para estes acidentes.
ReplyDelete